crossfit’ de bir gun

2015 öncesi hayatımda köklü değişiklikler yaptım, vee 2015 e bomba gibi girdim aynı tempoda da devam ettiricem inşallah!. İşimi değiştirdim, evimi değiştirdim ve hayatı yaşama şeklimi de değiştirdim 🙂 bir süredir (yaklaşık 3 aydır) düzenli spor yapmaya başladım, haftanın 4  günü. Eski hocam Figen Yorgancıoğlu’ndan öğrendiğim hareketleri, sosyal medyadan takip ettiğim hesaplardaki videolarla birleştirince kendime bi training program belirledim. Arada beni kontrol eden bir hocam var ama özgür olmayı seviyorum spor yaparken.. İşte tam bu noktada vücudumuzu özgür bırakan(!) yani bütün kaslarımızı, vücudumuzu bir bütün olarak çalıştıran bize komple fitlik sağlayan CrossFit i ben yeni keşfettim :/ Biondina sayesinde.. Bööle de teşekkür ederim 🙂

burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum 2 (11)

Fitness’ın yanında yüzme vs yapıyorsanız, ya da cross fit in mantığında her gün farklı hareketlerle harmanlıyorsanız ne ala ama sadece aletli fitness yapmak bir süre sonra aynı kasları çalıştırdığından ve kası izole ettiğinden, aynı fiziksel becerilerinizi geliştirmenizi sağlayacaktır. Fakat, CrossFit, WOD  (work of the day) larla, yani günlük yapılan programlarla, farklı hareketleri yapmamızı, çalışmayan kaslarımızı çalıştırmamızı sağlıyor. Bknz: Dünkü antrenmandan sonra sırt ve bacak bölgemde ağrılar oluştu.. Bayıldığım spor ağrıları 🙂 Hal bu ki ben bacak ve sırt çalışıyordumm 🙂  Dün Antrum CrossFit’ deydik Biondina kızlar olarak ve çok güzel bir gün geçirdik.Eğitici, öğretici, kalorilerimizi harcadığımız fit bir gün oldu. İbrahim İnal ve Merve Göknar İnal’ın güler yüzlü, sıcakkanlı ev sahipliğini bir kenara bırakıyorum, spora gönül vermiş olmaları, bu konuda bilinçli olmaları ve experlerini aynı şekilde seçmeleri Antrum CrossFit de kendinizi güvende hissetmeniz için en büyük avantaj..

burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum 2 (5)

burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum 2 (3)

burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum 2 (1)

burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum 1

 

Dikkat ettiyseniz, cross fit salonlarında ayna yok.. Borular, halatlar vs tam bir depo durumunda.. Ayna olmaması, olayın, spor olduğuna daha çok konsantre olmanızı sağlıyor bence.  Ne nasıl göründüğünüzü görüp takılıyorsunuz, ne de zaman harcıyosunuz.. Biz kadınların aynalara karşı  zaafı var da.( son zamanlarda da erkekler konusunda ki artış göz ardı edilemez gerçi.. )
burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum 2 (12)

Benim gönlümü fetheden ise, Mira’yı içeriye sokabilmek oldu.. Üstelik yalnız da diildi 🙂 Kocaman bi misafir daha vardı. Evcil hayvan sahipleri bilirler, birçok yerde onu buraya niye getirdin ki bakışlarına maruz kalırız.. Spor yaparken içiniz rahat edicek ise burası birebir.. (Limit olayını bilmiyorum tabii..) Diyelim ki, Bebek’te köpeğinizle yürüyüş yaptınız üzerinizde spor kıyafetleriniz var ve plansız bi şekilde salona gitmeye karar verdiniz.. İstanbul’da hadi eve uğriim, köpeği bırakip geri geliim deme lüksümüz yok.. Bu konuda da çok misafirperver olduklarını söyleyebilirim 🙂 kalp kalp kalp…

burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum 2 (7)

burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum

Küçük şişedekiler ne diye merak edenler.. Cold Press içecekler.. Cold Press aslında bi sıkım yöntemi, Soğuk Sıkım. Klasik meyve sıkımından çok daha farklı, patojenleri etkisiz hale getiren bir basınç altında şişeleniyor ve böylelikle meyve/sebze suyumuzu oksijen ve mikroplar mahvetmeden önce içmiş oluyoruz . Biraz bilgi için-> buraya. Türkiye’de de yeni yeni duyuluyor, Antrum CrossFit çoktan getirmiş bile.. Her birini denedim, zaten böyle şeylerin meraklısıyımdır çok da sevdim. Temiz bişiler içtiğinizi hissettiriyor, ayrıca tok da tutuyor..

burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum 2 (2)

burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum 2 (9)

Ağır sıklette Avrupa Şampiyonu İbrahim İnal’ın kollarında, yeni yetme küçük boksörümüz Mira tedirgin bakışlar atsa da biz CrossFit i çok sevdik..

burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum 2 (4)

burcu-ozcan-burcu-özcan-burcu-esmersoy-chihuahua-lidyana-lidyanacom-biondina-biondinastyle-mybiondina-köpek-bakımı-köpek-spor-crossfit-antrum 2 (6)

Hem temposu, hem de yapılan farklı egzersizlerle birçok hedefe (kilo vermek, kaslarımızın güçlenmesi ve şekillenmesi, kondisyonumuzun artması gibi..) aynı anda ulaşmamızı hedefleyen CrossFit e ben devam edicem.. Böylesine güzel insanları bulmuşken hele, Antrum Cross Fit e gitmemek olmaz.. Her şey için teşekkür ederizz :*

Sağlıkla kalın Burcu Özcan