Chihuahua ‘lar ilgi ister

‘Köpeğim olsun istiyorum ama bi türlü karar veremiyorum hangi cinsi istediğime’ diye çok danışan arkadaşım oluyor. Peki ben nası karar verdim? Şöyle ki, ilk önce bütün köpek cinslerinin özelliklerini tek tek araştırdım. Bu siteyi önerebilirim.(Aklımda zaten mini ve midi boydakiler vardı)

chihuahua ilgi ister burcu ozcan chihuahua_mira mira mac apple sac modası tuy 3

Tüm bu araştırmanın sonrasında kendi karakterime en uygun olanını seçtim 🙂 Mesela, chihuahua lar soğuktan nefret eder, sıcak ortamları sever.. Ben de sıcağı çok severim. Sahiplerine inanılmaz bağlı olurlar, nereye gitse peşinden giderler hatta onları kıskanırlar 🙂 hihihi ben de beni çok seven, benim ona gösterdiğim ilgi, sevgi karşısında aynı oranda bana sevgisini hissettiren bi köpeğim olsun istedim.. İnsanlarla dostluk kurabilsin hatta çocuklarla 🙂 oyunu sevsin, enerjik olsun eve geldiğimde oyunlar oynayalım, beni kıpır kıpır karşılasın istedim.. Aynı zamanda kolay eğitilebilecek kadar zeki olsun istedim. Chihuahua ‘ların boyutlarının küçüklüğüne ters orantıda beyinleri olduğunu biliyor muydunuz?? Yaniii çok zekiler 🙂 Mira’yı bu yönden de çoookkkk seviyorum <3 Tam bir akıllı bıdık.. Çok şükür bugune kadar beni hiç üzmedi, sözümü dinledi.

chihuahua ilgi ister burcu ozcan chihuahua_mira mira mac apple sac modası tuy

chihuahua ilgi ister burcu ozcan chihuahua_mira mira mac apple sac modası tuy 2

Daha önce köpeğin büyük sorumluluk gerektirdiğinden bahsetmiştim. Evde süs olsun, beni eğlendirsin ya da karne hediyesi olarak köpek almak  çok büyük bencillik oluyor. Köpeğinizi eğitmelisiniz, ona zaman ayırmalısınız, sevgi, ilgi göstermelisiniz.. Ki chihuahua lar en fazla ilgi delisi olan köpekler.. Evde koltuğa uzanmış, mesajlaşırken, kollarımın altından girip yüzümü yalaması, koşup gidip topunu önüme getirip hadi oynayalım der gibi yüzüme bakması, yemek yerken sandalyenin altından patisiyle vurması, uyurken illa ki bi yerlerini temas ettirmesi veee çalışırkennn defterimin üzerine yatması ya da klavyenin üzerine oturması -> Şekil 1A 🙂 Yaaa canımın içi benim..

chihuahua ilgi ister burcu ozcan chihuahua_mira mira mac apple sac modası tuy 11

chihuahua ilgi ister burcu ozcan chihuahua_mira mira mac apple sac modası tuy 4

chihuahua ilgi ister burcu ozcan chihuahua_mira mira mac apple sac modası tuy 7

chihuahua ilgi ister burcu ozcan chihuahua_mira mira mac apple sac modası tuy 6

Sevgiyle ve Chihuahua ‘yla kalın, Burcu Özcan