Köpeğimle seyahat

Mira ile gezmeyi çokkk seviyoruz <3 ‘Hadi’ diyince çantanın içine girmeye koşullanan bi köpeğim var biliyo ki dışarı çıkıcazzz 🙂

seyahat gumusluk derbi burcu ozcan mira chihuahua fenerbahce galatasaray 9

Yalnız köpek ile seyahat etmek çok da kolay olmuyor, ne yazık ki 🙁 Biz biraz şanslıyız ki, Bodrum’luyuz, oraya tatile gittiğimizde otel derdimiz yok 🙂 Önceliğiniz kalıcağınız yerin köpek kabul edip etmediğini araştırmak. Küçük ırk köpekleri olanlar daha şanslı tabi bu konuda.. Sonrasında araba ile seyahat etmiyorsanız, uçakta gideceğiniz gün için evcil hayvan taşıma müsaitliğini öğrenmek. (evcil hayvanınız 3 aydan büyük olmalı) Bu ikisini garantiledikten sonra ise, seyahat sırasında bir sorun çıkmaması için yapılıcaklar var. En önemlileri:

-Köpeğinizin karnesi

-Bütün aşılarının tam olması

-Ve bir kafes içinde taşınması (boyutları hava yolu şirketlerinin sitesinde yazıyor)

Evcil hayvan taşıma ücreti havayolundan havayoluna değişiklik gösteriyor. Bu konuda Pegasus un eline hiçbiri su dökemez. Evcil hayvan düşmanı gibiler.. Geçen sene %100 zam yaptılar, saolsunlar..

seyahat gumusluk derbi burcu ozcan mira chihuahua fenerbahce galatasaray 7

seyahat gumusluk derbi burcu ozcan mira chihuahua fenerbahce galatasaray 4

seyahat gumusluk derbi burcu ozcan mira chihuahua fenerbahce galatasaray 2

Ben aslında bu postumda bunları yazmicaktım fakat Bodrum dönüşü havaalanında oluşan teknik aksaklıklardan dolayı 😛 Mira’yı İstanbul’a getiremedim. Köpek taşıma çantasını beğenmedi sevgili(!) görevli.. İlla ki kafes olması gerekiyormuş! Chihuahua lar bilindiği üzere zaten çanta köpeğidir ama anlatamadım. Neyse ki dayısı onu İstanbul’a getirdi 🙂 çok çok çok özlemişim. Bu fotoğraflarımız da Bodrum dan kalanlar. Ona o kadar alışmışım ki.. Ev çok boş geldi onsuz. Sabah ilk günaydın ımı ona söylüyorum, ilk onu öpüyorum, beni evden yolcu edip, akşam güleryüzle oynayarak karşılıyo.. Tüm bunlar bir anda olmayınca ee bünye alışık diil tabi çok üzüldüm. Bu ayrılık ilk ayrılığımız oldu.. Bir daha olmasın (amin). Sanki çocuğumu tatile göndermiş gibi 🙂 düşünmeye çalıştım.. Biraz daha bilinçlendim. Siz de üzülmemek için uçakla seyahat ederken lütfen dikkatli davranın. Kuralları yerine getirin ki bişi söyleme hakları kalmasın.

seyahat gumusluk derbi burcu ozcan mira chihuahua fenerbahce galatasaray
seyahat gumusluk derbi burcu ozcan mira chihuahua fenerbahce galatasaray 3

Fenerbahçe renklerinde bir post oldu. Yarın akşam ki derbide takımımıza başarılar diliyoruz <3 Sonuç ne olursa olsun dostluk kazansın :*

Sevgiyle kalın, Burcu Özcan