eyvah köpeğim rahatsızlandı

Köpek sahibi olmak = bebek sahibi olmak

Köpeğim rahatsızlandı = bebeğim rahatsızlandı

Beni köpek sahibi olanlar anlicaktır eminim, sevmeyenler de amannn yok artık, abartıyolar diceklerdir. Olsun varsın.. Keşke elimde bi sihirli değneğim olsaydı da, kalplerinize o sevgiyi koyabilseydim ama yok maalesef 🙂 ama sabrım var 😛

Köpeklerimiz bebekler gibi.. Hele ki küçük ırklar. Onlar bize muhtaç. Sevgiye, ilgiye, bakıma. Ağızları var dilleri yok.. Bebeğiniz hastalanınca ne yapıyorsunuz? Ağlasa, ateşi çıksa.. Kimisi panik olup doğru doktora.. Ama gerçek olan şu ki, bebeğiniz  size cevap veremicek, henüz konuşmayı öğrenmedi çünkü. Dün gece saat 02:30 civarı Mira’nın boğuluyormuş gibi çıkardığı sesle uyandım. Hani şu kamu spotlarındaki Koa hastaları varya o tarz bi ses. Boğazına bişi kaçmış gibi, nefes alamıyor gibi. Suyunu getirdim hemen, iç annecim dedim yok. 5 dk boyunca sürdü. Dokunmamla viyaklaması da cabası. Bir halsizlik, keyifsizlik. Sabah yataktan kalkmadı bile. Tabi dayanamadık hemen veterinerimizde aldık soluğu. Röntgeni çekildi, sıkıntı anlaşıldı, iğne yapıldı ve Mira rahatladı.

kopegim-rahatsizlandi-burcu-ozcan-chihuahua-mira-kopek veteriner-1

Gelelim sebebine: Mira bi gün önce biz evde yokken masanın üstüne çıkıp cevizleri bir güzel yemiş. Yenilen ceviz miktarı çok, çok ama mide de küçük 🙁 Sindiremediğinden, kakasını da yapamadığından gaz olmuş ve Mira’yı sıkıştırmış. Gece de bu yüzden nefessiz kalmış.. Küçük kuzum hastalandı. Bizi çok endişelendirdi. Onu böyle görmeye hiçç alışık olmadığımızdan baya bi üzüldük.

Şu anda da biraz keyifsiz yatıyoruz ama gün geçtikçe iyiye gidiyor çok şükür. Çok korkuttu bizi.. Bunu da tecrübelerimize eklemiş olduk.. Umarım hiç kimse böyle bir durum yaşamaz, olurda başınıza gelirse bu yazıyı hatırlayın. Köpeğim rahatsızlandı eyvah napıcam diyip panik olmak yerine belki tecrübemizden faydalanabilirsiniz.

kopegim-rahatsizlandi-burcu-ozcan-chihuahua-mira-kopek veteriner-2

Tavsiyeler: Ne yediğini içtiğini, dışarda dolaştıysanız nerelere girip çıktığını bişiler yutup yutmadığını takip edin lütfen. Özellikle site etrafında olan fare zehirlerine yaklaştırmayın bile.. Dışkısının rengine, kokusuna kadar… Sakın ıyy iğrenç demeyin. Köpek sahibi olmak sorumluluk ister dememişmiydik..

kopegim-rahatsizlandi-burcu-ozcan-chihuahua-mira-kopek veteriner-3

Bu arada instagram hesabımıza ilettiğiniz geçmiş olsun dilekleriniz için çokkk teşekkür ederiz <3

Sağlıkla kalın, Burcu Özcan