Chıhuahua’ların denize girmesi

Mira’yla inatlaştığımız bir diğer konu yüzme😂 büyük köpeklerin aksine küçük ırklara yaptırması güç şeylerden biri denize girmek ama chihuahua’ların denize girmesi cidden ayrı bi olay 😂 geçen sene ilk defa Mira’yı denize sokmuştum. Bir can simidi almıştım nolur nolmaz diye ama onu giydirince yüzemedi🙈 Ben de olduğu gibi bıraktım suya. Zaten denizi hisseder hissetmez o patiler çalışmaya başlıyor. İzlemesi inanılmaz komik. Bu videomuzu instagram sayfamızda bulabilirsiniz.. birincisi bu, ikincisi de bu 🙂 Ve diğer birçok chihuahua’nın yüzmeye başlama hallerini de izleyebilirsiniz gününüzü neşelendirmek adına ve Allah’ın onları nasıl akıllı yarattığına şahit olarak..

chihuahuaların_denize_girmesi_burcu_ozcan_chihuahua_mira_bodrum_yalikavak_wuufbox_wuufshop_prada_baroque_sunglasess (12)

Yüzmeyi sevmediklerini söylemiştim.. Mira beni sörf tahtası niyetine kullanıyor.. Sürekli omzuma çıkmak istiyor 🙂 Omzum her bi yerim çizik içinde napalım olur o kadar 🙂

chihuahuaların_denize_girmesi_burcu_ozcan_chihuahua_mira_bodrum_yalikavak_wuufbox_wuufshop_prada_baroque_sunglasess (11)

Küçük ırkları denize sokarken dikkat edilmesi gereken şeyler var.. Malum onlar yüzmeyi zaten sevmiyorlar ve küçük oldukları için de tehlike arz ediyorlar. Nasıl mı? Üşütme, kulaklarına su kaçma olasılığı daha fazla.. Ben Mira’yı çok saniyelik yüzdürüyorum.. Bi batıp çıkıyorız açıkçası. Mümkün olduğu kadar dalgasız deniz tercih ediyorum, bunun için de günün erken saatleri ideal oluyo. Çıkar çıkmaz hemen bi duş (su ılık olsun 😊) veee bornozuna sarma kurulama faslı.. Bu rituelleri yapmazsam tuzlu su ve güneş derisinde döküntülere yol açabilir. Sıcak tutmazsam üşütebilir. Aslında köpek diyip ayırmamak lazım biz kızlarda hassas değil miyiz?? Islak mayoyla oturursak üşütmez miyiz?? Öyle bişey işte 😊

chihuahuaların_denize_girmesi_burcu_ozcan_chihuahua_mira_bodrum_yalikavak_wuufbox_wuufshop_prada_baroque_sunglasess (7) chihuahuaların_denize_girmesi_burcu_ozcan_chihuahua_mira_bodrum_yalikavak_wuufbox_wuufshop_prada_baroque_sunglasess (6) chihuahuaların_denize_girmesi_burcu_ozcan_chihuahua_mira_bodrum_yalikavak_wuufbox_wuufshop_prada_baroque_sunglasess (8) chihuahuaların_denize_girmesi_burcu_ozcan_chihuahua_mira_bodrum_yalikavak_wuufbox_wuufshop_prada_baroque_sunglasess (5) chihuahuaların_denize_girmesi_burcu_ozcan_chihuahua_mira_bodrum_yalikavak_wuufbox_wuufshop_prada_baroque_sunglasess (4) chihuahuaların_denize_girmesi_burcu_ozcan_chihuahua_mira_bodrum_yalikavak_wuufbox_wuufshop_prada_baroque_sunglasess (3) chihuahuaların_denize_girmesi_burcu_ozcan_chihuahua_mira_bodrum_yalikavak_wuufbox_wuufshop_prada_baroque_sunglasess (9)

bu görüntüler de bir yüzme günümüze ait😘

chihuahuaların_denize_girmesi_burcu_ozcan_chihuahua_mira_bodrum_yalikavak_wuufbox_wuufshop_prada_baroque_sunglasess (1) chihuahuaların_denize_girmesi_burcu_ozcan_chihuahua_mira_bodrum_yalikavak_wuufbox_wuufshop_prada_baroque_sunglasess (2)

Chihuahua’lara ayrıca dikkat edin, evet yüzmesi sağlığı açısından çok önemli bir ihtiyaç.. Ama risklerini göz önünde bulundurup önlemlerinizi almayı unutmayın..

Havlu ve bornoz: Wuufbox, Wuufshop ve Lidyana‘ dan alabilirsiniz..

Sevgiyle kalın, Burcu Özcan