Aşk adamları: Franz Kafka ve Mucha

Prag’ın farklı ve en etkileyici manzaralarından biriyle devam edicem. Prag’a gitmeden önce yaptığım araştırmalarda şehrin en beğendiğim manzaralarının nerelerden elde edildiğini öğrendim, ona göre planımı yaptım 🙂 Manzara delisi bi insan olarak 😛 içimde küçük bi yazar ya da aşk şiirleri yazan bi şair var da beslediğim hahaha şaka 🙂 Ama şu bi gerçek ki yaratıcılık doğadan geliyor.. Aşk? bilmem 🙂 Ama aşkı bize her yönüyle anlatan ve Prag’a gidenlerin bilmesi gereken iki adam biliyorum. Franz Kafka ve Alphonse Mucha..

Kafka’nın aşk mektuplarında tutkuyu, kavuşamamayı, aşkın imkansızlığını, uzaktan nasıl da sevildiğini, aşkın gerçekliğine olan şüphelerini, korkularını okurken, Mucha’nın aşkla bağlandığı kadınları zarif renklerle, mücevherlerle, ve çiçek desenlerinin içinde resmetmesini inceliyoruz.. Adeta her bi kadın tanrıçaya dönüşüyor.. Mucha Müzesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Prag’ı da yansıtan, aşk kokan, romantik pastel renklere kendinizi teslim edin.

ask_franz_kafka_mucha_museum_prag_sightseeing_burcu_ozcan_chihuahua_mira_love (14) ask_franz_kafka_mucha_museum_prag_sightseeing_burcu_ozcan_chihuahua_mira_love (9) ask_franz_kafka_mucha_museum_prag_sightseeing_burcu_ozcan_chihuahua_mira_love (5) ask_franz_kafka_mucha_museum_prag_sightseeing_burcu_ozcan_chihuahua_mira_love (7)

Diğer turistler gibi zaman geçirmek istemediğimi daha önce yazmıştım.. Henüz Kafka’nın bütün kitaplarını okuyamasam da (özellikle aşk mektuplarının hepsini), Prag manzarasına karşı Dönüşüm‘ü okudum. Eğer ki vaktiniz varsa yapmadan dönmeyin 🙂

ask_franz_kafka_mucha_museum_prag_sightseeing_burcu_ozcan_chihuahua_mira_love (11)

Bu iki aşk adamının yaptıklarını, yazdıklarını düşünüp şimdiyi değerlendirsek mi bilemedim ya da bu zaman farklı diyip üstünü kapatsak mı? Kolaya mı kaçmış oluruz? İmkansızlığı mıdır aşkı aşk yapan ya da çektirdiği acılar mıdır? Aşk ince düşünceli adamların kalemlerinde ya da fırça darbelerinde midir? Bizi böyle sevicek, masalımızı yazıcak bir aşık mı arıyoruz yoksa kendimiz yazıcak kadar cesaretli miyiz?

ask_franz_kafka_mucha_museum_prag_sightseeing_burcu_ozcan_chihuahua_mira_love (6) ask_franz_kafka_mucha_museum_prag_sightseeing_burcu_ozcan_chihuahua_mira_love (1)

Burcu Özcan