barok

Prag’da izlerine rastlayabileceğiniz sanat akımlarından biri ‘Barok’. Daha önceki postlarımda bahsetmiştim.. Özellikle St. Nicholas kilisesi nam-ı değer  Noel Baba kilisesi, barok mimarinin Prag’daki ünlü temsilcisi olarak kabul ediliyor.. Maalesef ziyaret edeceğimiz gün klasik müzik konseri dolayısıyla ziyarete kapalıydı 🙁 fotoğraflarıyla yetinmek zorunda kaldım 🙂 Ayrıca Charles Bridge yani Karl Köprüsü’nün üzerinde 30 tane barok heykel bulunmakta en ünlüsü de Saint John of Nepomuk hani şu altındaki bronz levhaya dokununca tekrar Prag’a yolunuzun düşüceği söylenilen, inanılan. Siz de bu mimariyi seviyorsanız tavsiyem Paris’i (Versay Sarayı) ya da Michelangelo’nun yaşadığı ülkeleri İtalya, Roma’yı ziyaret etmeniz..

Bu seyahatimde belki barok tarzı sevdiğimden, belki de şehrin renklerine teslimiyetimden olsa gerek bavuluma yeşil renkleri hakimdi.. Niyeyse soluk yeşil bana bu çağrışımı yapıyor. Elbisem tam olarak barok motiflerinde değil, ama andırmadığı da söylenemez.. Soğuk duruşumla da kiliselerin havasını vermeye çalıştım hahahah 🙂 yok artık 😛 Sizce de manzaranın bir parçası gibi değil miyim?

barok-barokmimari-burcu-ozcan-chihuahua-mira-prag-st.nicholas-paris-roma-baroquestyle (1)

Daha önce Karl Köprüsü’ne farklı noktalardan şöyle bi bakın demiştim burası da onlardan biri.. Prag’ın dört bir yanı fotoğraflık bu yüzden sağlam gezmeden dönmeyin 🙂 Söylemişmiydim hatırlamıyorum biz toplamda 56 km yürüdük, arabayla gittiklerimiz hariç…
barok-barokmimari-burcu-ozcan-chihuahua-mira-prag-st.nicholas-paris-roma-baroquestyle (5) barok-barokmimari-burcu-ozcan-chihuahua-mira-prag-st.nicholas-paris-roma-baroquestyle (7) barok-barokmimari-burcu-ozcan-chihuahua-mira-prag-st.nicholas-paris-roma-baroquestyle (12) barok-barokmimari-burcu-ozcan-chihuahua-mira-prag-st.nicholas-paris-roma-baroquestyle (8)

Bir de sürpriz bi kombin önerisi veriim 🙂 Nacizane..  Bavulunuzdan bir tişört eksiltir ama sizi iki gün kurtarmış olur  ya da aynı güne farklı bi havada devam edebilirsiniz 🙂 Bu uzun eteğimi daha önce giymiştim bknz.. Dar, mini elbiseleri pantolonlara üst olarak kullandığım gibi, balon bir eteğin içine giyerek de kombinleyebilirim 🙂 işte kanıtı 🙂

barok-barokmimari-burcu-ozcan-chihuahua-mira-prag-st.nicholas-paris-roma-baroquestyle (15) barok-barokmimari-burcu-ozcan-chihuahua-mira-prag-st.nicholas-paris-roma-baroquestyle (14) barok-barokmimari-burcu-ozcan-chihuahua-mira-prag-st.nicholas-paris-roma-baroquestyle (11) barok-barokmimari-burcu-ozcan-chihuahua-mira-prag-st.nicholas-paris-roma-baroquestyle (10)

Sevgiyle kalın, Burcu Özcan