Wılhelma Hayvanat Bahçesi

Sizi Wilhelma Hayvanat Bahçesi’ne götüriim bugün. 🙂 Stuttgart da kocamannn bir arazide bulunan, “Wilhelma’ya gidelim ordan da Porcshe Müzesi’ne geçeriz” lafını yutturan (çünkü gezmesi cidden bir gününüzü alıyor, meraklı olmayanlar sıkılabilir tabi..) her bir yanı ayrı peyzaj düzenlemesine sahip bir hayvanat bahçesi burası.. Dinlenebildiğiniz, dünya üzerinde bu kadar çok canlının var olduğuna bir kez daha şaşırdığınız, her birini ayrı ayrı incelemek isticeğiniz keyifli bir gün geçireceksiniz. Biranızı da alıp dolaşabilirsiniz 🙂 Ayrıca yanınıza harita almayı da unutmayın, atladığınız yerler kalmasın..

wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(8) wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(3)

Bir çok hayvanseverin hayvanat bahçelerine karşı olduğunu biliyorum.. Doğal yaşamından koparılan hayvanların belli bir metrekareye hapsedilmesi fikri hiç hoş diil evet katılıyorum. Ve her gün onları gözetleyen binlerce, milyonlarca ziyaretçi.. Zaten bu durumdan en çok maymunların anladıklarını, sıkıldıklarını düşünüyorum 🙂 Öyle ki bir tanesi battaniyesini alıp arkadaki özel odasına çekilmişti 🙂 Onların gözleri çok şey anlatıyor gibi hissediyorum..

wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(19) wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(18)

Wilhelma oldukça büyük bir hayvanat bahçesi, tabii dünya da ilk 10 a giremez ama yine bi nebze olsun insanı ferahlatıyor, onlara çok iyi baktıkları düşüncesi.. Fakat şartlar ne olursa olsun orda bulunmasından en rahatsız olduğum iki türden biri penguenler (ki sayıları oldukça fazlaydı) diğeri de kutup ayısı(o bir taneydi) Onların haline cidden çok üzüldüm.. Yaşam alanları kutuplar iken sıcak yerlere getirmişler.. Kutup ayısının zaten hali kalmamış, zayıflamış vs.. Penguenler desen ayrı bakımsız, zayıf.. Yazarken bile üzücü..

Yarasaları çok sevdimmm, abartmıyorum 20 dakika durup bu uyuma şekillerini, kendilerini kapatmalarını, parmaklarını inceledim.. Dili dışarı çıkanı da Mira’ya benzettim 😀 canım yaa 🙂 Mira’yla benzerlik fotoğrafı paylaştığım çöl tilkisi de vardı, iki gün önce paylaştığım mirketler de.. O ön ayak duruşu aynı Mira 🙂

wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(23) wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(21) wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(16) wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(12) wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(11)

Filler, mirketler, zürafalar, yılanlar, balıklar, kurbağalar, su aygırları, örümcekler, çeşitli ülkelerden bitkiler ne ararsanız.. Hayatımın belki de hiçbir anında göremiceğim kadar çok çeşit.. Amazon’a mı gidice, Safari’ye mi, Aborjinlerle mi takılıcam artı gitsem kaçını görücem.. İşte bu yüzden. Durum biraz karışık.. Sevgi nefret ilişkisi..
wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(22)wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(14)wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(15) wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(13) wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(20)

Wilhelma’da ilgimi çeken diğer bir alan -> hızını alamayıp onlara yiyecek ürünler atanların sebep olduğu sonuçların sergilendiği bölüm.. İbreti alemlik adeta! Yiyecekten ziyade, sanırım çocuklar oyuncaklarını atmışlar bu yüzden ölen canlılar da vardı.. Öldükten sonra bedenlerinden bu maddeler çıkarılmış ve sergilenmiş, fotoğraflarıyla ve çıkan haberlerle beraber..

Hayvanların insanlara terapi gibi geldiğini unutmayın.. Uzaktan izleyip sevsek bile..

wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(1) wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(2) wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(5) wilhelma_zoo_hayvanatbahcesi_stuttgart_burcu_ozcan_chihuahua_mira_burcuozcan_zara(4)

Bu postun devamı gelicekkk 🙂 Burcu Özcan

 

1 yorum

  1. Thank you a great deal for providing individuals together with a really spectacular posssibility to be able to read critical reviews by this site.

    Also visit my page – kunjungi kami – Dell

Yorumlar kapatıldı.