Yurtdışından köpek manzaraları

Yazım Cat&Dog dergisinde iki sayfa olarak yayımlanmıştı.. Sayfaları, ne yazdığımı(!bi tık farklısını) ve daha fazla fotoğrafı şimdi yeniden paylaşıyorum.. Ya köpekleri sıkıştırdım ya da soru yağmuruna tutarak sahiplerini 🙂

burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (1)

 Yurt dışındayken Mira’ya anneannesi baktı.. Belki ondan uzak olmanın verdği özlem belki de içimde ki sevgiden ne derseniz diyin, oradaki her köpeği ayrı ayrı sevdim, öptüm ve güzel anılarla döndüm.. İşte sizin için topladığım köpek manzaraları..

Yurtdışı seyahatlerimi bir turist olarak geçirmekten ziyade, yerlileri gözlemlemeyi, onlar gibi telaşsız gezinmeyi, cafelerinde uzun vakit geçirmeyi seviyorum.. Ve sanırım oraların en telaşsız ve yerleşik yaşayanları minik dostlarımız.. Nurnberg havaalanında sahibinin yolunu gözleyen Golden mi ararsınız, Stuttgart meydanında sahibinin kucağında gayet emin bakışlarla etrafı kesen süslü chihuahualar mı yoksa Prag Old Town’da dilencinin koruması olan ya da ona eşlik eden iki Rottwiler mi ararsınız, tramvay bekleyen kurt köpekleri mi yoksa 2 asil Whippet mi?

burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (2) burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (9)

Almanya’da, Alman nüfusu kadar köpek olduğu söyleniyor.. Evet, çok sayıda köpek sahibi gördük ama benim gözlemlediğim Almanlar’ın chihuahuaları çok sevdiği, özellikle teacup olanları.. Türkiye’de köpek hırsızları çoğunlukta biliyorsunuz, en son duyup üzüldüğüm kitapçının önünden çalınan cins bir köpekti.. Almanya’da süpermarkete alışverişe gelenler dışarıya köpeklerini bağlıyorlar ve alışverişleri bittiğinde köepklerini alıp gidiyorlar.. Ve kimse hiçbirşey yapmıyor.. Keşkelerle ayrılıyorum Almanya’dan..

burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (1)

Praglılar ise Dachshund yani sosis köpekleri daha çok seviyor sanırım çünkü Türkiye’de görmediğim kadar Dachshund cinsi gördüm.Hatta bir tanesi objektifimize Prag’ın eşşiz manzarasını arkasına alarak, özellikle poz verdi 🙂 Prag‘da insanlar biraz soğuk olmalarına rağmen gözlemlediğim bir gerçek var ki; evcil hayvan sahibi olanlar çookkk güler yüzlü ve candandı. Ayrıca istisnasız tüm konuştuklarım “Have a nice day in
Prag”,“Enjoy in Prag” dediler.
burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (1)1burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (13) burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (12) burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (11)
burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (7) burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (6)
Letna Park tasmasız özgür köpeklere ev sahipliği yapıyor, minikler ise sahiplerini sıkı takipteler, sahipleri ise köpeğine kötü bir şey olmayacağının güveniyle arkalarına bile bakmadan yürüyorlar. Bebekli ve köpekli aileler daha çok ilgimi çekiyor.. Bebeklerin büyürken minik dostlarımızdan öğreneceği, hayatlarına katacağı artılar o kadar fazla ki.. İstemsizce aklıma magazin sayfalarından kazınan bir haber geliyor.. Hatırlarsanız Pınar Altuğ bebeğini sevimli Golden’ıyla büyüttü diye olay olmuştu.. Kocaman siyah cüsseli Labrador’un suratını yaladığı ufaklığın kahkahalarına bir süre ben de eşlik ediyorum ve sonrasında Petrin Bahçesi’ne geçiyorum; burada bir festival var ve aileler, gençler köpeklerini de aldıkları gibi buraya gelmişler. Petrin Bahçesi’nde ki küçük şelalenin başında bir ailenin hafta sonu keyfine tanık oluyorum. Baba oğluyla aşk yaşarken, anne ikinci bebeklerini emzirmekle meşguldü, Golden köpekleri ise atılan topun peşinden havuzda soluğu aldı. Topu getirdiğinde ise yine bebeğin sevinci görülmeye değerdi..Ne güzel bir tabloydu, aşık oldum ben bu aileye <3  Şimdi siz söyleyin bebeğinin mutluluğunu kim istemez ki?
burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (8)
İnsan ister istemez kendi ülkesiyle kıyaslıyor.. Burda sınırlı sayıda köpekle girebildiğimiz avm var ona bile çantada ya da kucakta izin veriliyor.. Toplu taşımaya çantayla girebilmek ise muamma, havaalanına yine çantayla girmemiz gerekiyor. Oralarda bu bahsettiklerimin hiçbiri yok.. Köpekler daha özgür!!! Mira’ya bile laf ederlerken orada kocaman kocaman köpekler toplu taşıma da rahat rahat gidiyorlar. Ayrıca her çöpün başında köpek dışkısı toplamaya uygun kese kağıdı ve içinde kürek görevi gören kartonu var.. İnşallah bu konularda da ilerleme sağlarız <3
burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (5)
burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (1)3 burcu_ozcan_cat&dog_dergisi_chihuahua_mira_diaryofburcu_cat_and_dog_magazine (2)3
Patilerle kalın, Burcu Özcan