mutluluk mu dedin?

Bu aralar insanların ortak gibi görünen ama birbirinden tamamen farklı noktalarını tespite taktım kafayı galiba.. En çok da mutluluğa 🙂 Normalde post yapılacak fotoğraflarım bana ne çağrıştırırsa onunla ilgili yazarım (ki yine öyle oldu da 😛 ) ama bu azıcık daha farklı.

Hepimiz birbirimizden ne kadar farklıyız ama duygularımız da bir o kadar ortak.. Her birimizi mutlu eden, üzen sebepler farklılık gösterirken, her birimizin acısı farklı önem taşırken hissiyatlar ortak… Şarkılar ortak, her birimizde uyandırdığı hisler farklı olsa da. Mutluluk ortak, gözyaşı ortak, sevinç ortak, kızgınlık ortak, vicdan ortak… Sadece bunları tetikleyen nedenler farklı ve bu yüzden de hiç birimiz aynı diiliz.. Sırf bu sebeptendir ki şunu şunu yapın mutlu olursunuz, bu sizi iyi hissettirir gibi reçetelere inanmam. Herkes otursun kendine kafa yorsun, kendini tanısın ve kendisine karşı olan farkındalığını arttırsın. Ruhuna ne iyi geliyorsa onu yapsın. Bırakın etraftakileri! Bırakın diğer insanların mutluluğunu.. Onu kıskanmakla ya da onun yaptığını yapmakla mutlu olamazsınız..Mutluluğunuz için hedefler koymayın kendinize. Üniversiteyi bitirince mutlu olucam, çocuk doğurunca mutlu olucam :/ Sonra bir bakmışsın bu dediklerinin hepsini yapmışsın ama mutluluğu yakalayamamışsın.. Yok efendim, o işler öyle olmuyo. Önce kendinle (tin, beden, duygu, düşüncelerinle) mutlu olmayı öğreniceksin ki sonra diğer hedeflerin gerçekleşince, ki gerçekleşmese bile dünyanın sonu diil, mutlu olmaya devam etme olgunluğuna sahip olasın. Birey olarak bu hedefi belirlesek fena olmaz sanki 🙂 İçinizdeki boşluğu tanıyın önce, onu doldurmaya başlayın ve ilmek ilmek dokuyun sonrasında..

DSC_0056

Ot Dergisi’nin son sayısında (bu Mayıs ’16 oluyo ) Jean Baudrillard dan alıntı yer alıyordu ‘Artık sevemiyoruz, yalnızca seveni seviyoruz. Artık ne istediğimizi bilmiyoruz, ama bir başkasının istediğini isteyebiliyoruz.’ Yıllar önce yazılan bu cümlelerin geçerliliğini her daim koruması çok da şaşırtıcı olmasa gerek. Bu profiller hayatımızda hep de var olacak! Belki farkında olmadan kendimiz bile böyle bir sınavdan geçiyor olacağız ya da belki de geçtik.. Hadi bu kez kendinize dürüst olun! Neler isteyip, istemediğinizin kararını verin, neler sizin için birer tutku ve vazgeçilmez? Annen, baban böyle istiyor diye değil, sevgilin böyle istiyor diye değil.. Kendiniz nası olmak, kendinizi nerde görmek istiyorsunuz.. Eminim, iyi bir analizden sonra kendinizi o boşluktan kurtulmuş hissediceksiniz.

Bana da bi aydınlanma gelmişse demek ki 😛 hiç bu kadar 32 diş fotom olmamıştı 😀
DSC_0057 DSC_0051 DSC_0058 DSC_0049 DSC_0053

Mutluluğunuz bol olsun, Burcu Özcan